Råsslaskolan ligger i Kolmården ca 2,5 mil norr om Norrköping i ett naturskönt område nära Bråviken. Skolan är en 4-9-skola och har omkring 550 elever och cirka 70 personal.

måndag 13 september 2021

Rektorsbrev

 Hej!


Jag har nu arbetat min första vecka som rektor för åk 7-9 på Råsslaskolan.

Jag heter Marie Hansson och jag 55 år. Jag bor med min man på en gård utanför Nyköping men även i Stockholm där våra barn och barnbarn bor. I grunden är jag gymnasielärare i geografi /historia samt so-lärare åk 6-9. Jag har lång erfarenhet av läraryrket och då främst på olika högstadieskolor i Stockholm. Under senare år har jag arbetat som rektor i Oxelösunds kommun, först på en åk f-5 skola och nu senast som rektor på en förskola.

Min första vecka på Råsslaskolan har präglats av trevliga möten med elever och lärare. Jag tycker att Råsslaskolan är en fantastisk skola i ett härligt litet samhälle, Krokek.

Min målsättning under hösten är att lära känna verksamheten med elever och personal och skapa mig en bild av Råsslaskolans organisation, för att vi så småningom skall finna vägar till utveckling av verksamhetens olika delar. Jag är en vän av demokratiskt förhållningssätt, delaktighet, trygghet, tydlighet och transparens.

Vänligen

rektor Marie Hansson

1 kommentar: